dijous, 29 d’agost del 2013

Uppsala o els camps de mató

La veritat és que el vostre amic Joan Enric em treu de polleguera. Resulta que a la rebuda del màster li van donar una targeta SIM sueca pel mòbil i - tot il·lusionat - la va voler provar. Després va voler tornar a la seva estimada pepephone (molt recomanable, diu: www.pepephone.com) i es va adonar, així com és ell, que no sabia pas el PIN. I sense internet, ni mòbil ni res per l'estil es veu que s'ha tancat a una cova durant uns quants dies. No volia parlar ni res, però ara crec que ja està bé. 
El primer que ha fet en llegir el meu anterior post és criticar l'elevat nombre de repeticions - segons ell - de la frase "Es veu que". Jo no trobo que sigui tan exagerat, però miraré de buscar sinònims, ho prometo. 
En fi, es veu que el tio ja s'ha comprat una bici d'aquestes mig podrides de segona mà, ja s'ha perdut intentant tornar a casa i totes aquestes coses tan típiques que no interessen a ningú i que per tant no explicarem. El que sí que m'ha dit que us expliqui avui, bons germans, és una cosa ben curiosa que té aquesta Universitat. Les anomenades nations. Per entendre'ns vénen a ser les Gryffindor, Slytherin, Ravenclaw i Hufflelpuff. Però en aquest cas són 13 i no hi ha barret que triaLa història es remunta uns 300 anys enrere, on estudiants de tota Suècia anaven a estudiar a Uppsala degut a la seva ENORME reputació. Les nations no eren res més que associacions d'estudiants de cada zona de Suècia. Avui dia ja han perdut l'origen i tot estudiant d'Uppsala s'hi pot apuntar, però mantenen el nom. Des de Göteborg fins a Västmanlands-Dala. Hi ha competicions entre aquestes i cada una organitza diferents activitats, a la vegada que gestionen els seus bars i restaurants (exclusius per estudiants i molt més barats). Doncs bé, el nostre mestre s'ha apuntat a la Kalmar nation. Més que res perquè era la més fàcil de pronunciar. I també perquè és on s'estila una música del seu estil. Ja us aniré informant del quidditch i tal. 

Diu que ara plou. I que algun dia hi heu d'anar, que l'aviseu amb temps, però que té llits de sobres. 

4 comentaris:

  1. jättebra! Heja Sverige! Whilhelmsson! Larsson!
    Sorbe mitt anus.

    ResponElimina
  2. ah! i volem veure alguna foto!

    ResponElimina
  3. Aviam quina novatada li fan aquets Kalmars, que no se'n refii encara que tinguin un nom suau...

    ResponElimina
  4. No t'ho sembla però t'ha triat el barret.

    ResponElimina